Жабіныя лапкі-гэта нацыянальнае страва Францыі, ці гэта выдумка?

Загрузка ...

Жабіныя лапкі-гэта нацыянальнае страва Францыі, ці гэта выдумка?

  • quot;Лягушачьи лапкиquot; - фирменное блюдо и деликатес , который широко распространен во Франции. Информацию об этом блюде можно узнать тут.Разные по шаговые рецепты найдете здесь, а вот рецепт quot;Лягушачьи лапки по-бургундскиquot;.

    Жабіныя лапкі-гэта нацыянальнае страва Францыі, ці гэта выдумка?

    Паўднёва-Усходняя Азія таксама лічыць ядомымі лягушек.В Кітаі, напрыклад, можна паспрабаваць не толькі жабіныя лапкі, але і фаршаваную рысам жабу.

  • Жабіныя лапкі-гэта нацыянальнае страва Францыі, ці гэта выдумка?
    Жабіныя лапкі-гэта нацыянальнае страва Францыі, ці гэта выдумка?

    На жаль, гэта сумная праўда .... А я б іх не ела (Сумна і з уздыхам.) Таму што гэта цуд лясная і іх проста вельмі шкада. Нездарма ў рускага народа ёсць казка пра Царэўну-жабу. Аб вялікай і пазітыўнай таямніцы, якая складаецца ў гэтым малым і неагрэсіўныя істоце. Аб вялікай надзеі праўлення Мудрасці і Прыгажосці. Аб цярплівасьці ўбачыць у жабе гэтую Мудрасьць і Прыгажосць. Пра імкненне ўбачыць сэрцам гэтую Мудрасьць і Прыгажосць. І не проста звычайнага мінака цярпення, а Царэвіча. Так што менталітэт рускага народа значна больш рамантычны, героичен і многотерпелив. Не наша справа лопаць жаб. Капуста ды каша ежа наша. Быць жсткими прагматыкамі да навакольнага свету - гэта справа жуйных, і ня адчуваюць і ня думаюць. Гэта справа малых і залежных нацый.

  • Не, гэта не выдумка, ядуць, не лапкі, а сцягно жаб спецыяльнай пароды, якую разводзяць для гэтых мэтаў. Мяса жабы белае, трохі падобна на курыцу або труса, але вельмі далікатнае, хутка рыхтуецца і мае тонкі густ.

  • І так, і не. Як гэта разумець?

    Во Франции действительно едят quot;лягушачьи окорочкаquot;, причм не всякой лягушки, а лишь съедобной лягушки (название как бы намекает). Точно так же эти quot;окорочкаquot; едят и в Юго-Восточной Азии (Китай, Вьетнам). Блюда из лягушек также известны в Словении и Хорватии.

    А теперь давайте зададимся вопросом: что можно считать блюдом национальной кухни? Лягушачьи лапки во Франции - деликатес, на столе далеко не каждый день. Я совершенно уверена, что многие французы жизнь прожили, а лягушку так и не отведали. Если мы знаем, что лягушек едят некоторые французы, то этого явно недостаточно, чтобы объявлять блюдо quot;национальным французскимquot;.

    Вот у азиатов замороженные части и даже живых лягушек продаются в супермаркетах.

    текст при наведении - суп с лягушачьими лампками

    Так выглядит суп с лягушачьими лапками в китайском ресторане в Индоензии.

    текст при наведении - лягушачьи окорочкаquot; в процессе жарки в воке

    quot;лягушачьи окорочкаquot; в процессе жарки в воке

    текст при наведении - гриль, лягушачьи лапки

    а это гриль по-вьетнамски

    Так что если и называть лягушачьи лапки чьим-то национальным блюдом, то скорее китайским или вьетнамским, чем французским.

  • Конкретно - это вымысел, который стал печальной правдой. Французы увидели этот деликатес в результате своих походов под предводительством Наполеона в Азию и в Африку, где местные готовили и ели лягушек. И не всяких лягушек готовили-то, а лишь определенные виды, так называемые съедобные. А то накормил Николай Николаевич Дроздов на островах своих quot;соплеменниковquot;, уверяя, что знает про лягушек, которых готовил, а потом всем quot;племенемquot; болели животами. И quot;лягушатникамиquot; французов называют со времен Отечественной войны 1812 года, когда русские и увидели, что едят во французских забегаловках. Ну и анекдот к этому... Попал Иван-царевич во французский ресторан, взял меню, а там... quot;Лягушки жаренныеquot;, quot;Лягушки вареныеquot;, quot;Лягушки во фляреquot;... И думает Иван-царевич: quot;Вон они с ними как... А я - дурак - женился...quot;

Print Friendly, PDF і электронная пошта
загрузка ...

Дадаць каментар

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Абавязковыя палі пазначаныя *