колькі відаў пінгвінаў існуе на зямлі?

колькі відаў пінгвінаў існуе на зямлі?

  1. На зямлі насяляюць 18 відаў пінгвінаў.
    Усе гняздуюцца на астравах і узбярэжжах паўднёвага паўшар'я, толькі Галапагоскія пінгвін жыве на экватары і часткова нават у паўночным паўшар'і. У Антарктыдзе, ня на астравах каля яе, а на самай мацерыку, гняздуюцца толькі два віды пінгвінаў: імператарскія і Адэлі.
    1. Самы буйны пінгвін - імператарскі, або Форстера
    2. каралеўскі пінгвін
    3. папуасскій пінгвін
    4. пінгвін Адэлі
    5. Антарктычны пінгвін
    6 галапагоский пінгвін
    7. ачковы, або асліны пінгвін
    8. Магеланаў пінгвін
    9.пингвин Гумбальдта, або перуанскі
    10. хохлатый пінгвін
    11. золатавалосая пінгвін
    12. пінгвін Шлегель
    13. снэрский хохлатый пінгвін
    14. толстоклювый, або пінгвін Вікторыі
    15. вялікі хохлатый пінгвін
    16. цудоўны, або жаўтавокую пінгвін
    17. блакітны, або малы пінгвін
    18. белакрылым пінгвін
  2. Васемнаццаць відаў, не лічачы 40 вымерлых. Самы буйны пінгвін - імператарскі або каралеўскі (рост звыш метра), самы дробны - малы ці аўстралійскі (рост 30 см). Вымерлая бяскрылая гагарка, якую часам залічваюць да пінгвінаў, адносіцца да атрада ржанкообразных.
  3. pingvinary.narod.ru/penguins_1.htm
  4. Цяпер на Зямлі жыве 15-18 відаў пінгвінаў. Знойдзеныя косткі каля 40 выкапнёвых відаў. З іх па меншай меры сем вельмі буйных пінгвінаў, ростам з чалавека і вагой, напэўна, па 100-120 кілаграмаў.
  5. Пінгвін (пингвиновые, Speniscidae) - адзінае сямейства адзінага атрада пингвинообразных (Sphenisciformes) Надпарадак плаваюць птушак; ўключае шэсць родаў і 16-17 відаў.

    каралеўскі пінгвін

    пінгвіны Адэлі

    антарктычныя пінгвіны

    Магеллановы пінгвіны

    субантарктычныя пінгвіны

  6. Пингви # 769; новыя або пингви # 769; ны (лац. Spheniscidae) сямейства нелетающих марскіх птушак, адзінае ў атрадзе пингвинообра # 769; зных (Sphenisciformes) 1. У сямействе 18 відаў. Усе прадстаўнікі гэтага сямейства добра плаваюць і ныраюць.
  7. У прыродзе існуе 17 відаў пінгвінаў.

    Гэта вельмі старажытныя жывёлы. Іх продкам была птушка ящерархеорнис, якая з'явілася на зямлі 125 млн. Гадоў таму. Існуе некалькі версій паходжання пінгвінаў. Ёсць прыхільнікі іх паходжання ад нелетающих яшчараў, але, хутчэй за ўсё, яны страцілі лётныя якасці толькі з-за таго, што ў Антарктыдзе не было жывуць у небе драпежнікаў. Доказам лятучага мінулага пінгвінаў служыць іх здольнасць вяртацца для вывядзення свайго патомства ў родную калонію, дзе яны самі нарадзіліся. Так з аднаго з астравоў недалёка ад станцыі Мірны было адлоўлена 50 пінгвінаў Адэлі. Іх акальцавалі і адвезлі на супрацьлеглы бераг кантынента ў раён амерыканскай станцыі Мак-Мерда. Там іх злучылі з мясцовай калоніяй Адэлі. Адлегласць аддзяляла іх ад роднага выспы было каля 4500 кіламетраў. Але ўжо праз год на роднай востраве пачалі сустракаць прамежкі вандроўнікаў. Гэта не адзіны эксперымент, які запатрабаваў ад маленькіх патрыётаў сілы і цягавітасці. Як бы далёка іх ня адвозілі ад месца пастаяннага пражывання, пінгвіны, пераадольваючы па 13 - 15 км у дзень, гадамі ішлі ў свае калёніі.

    Радзіма пінгвінаў - ня Антарктыда, як прынята лічыць, а ўзбярэжжа усіх мацерыкоў і многіх акіянічных астравоў Паўднёвага паўшар'я. У Антарктыдзе ж (дакладней - на яе ўзбярэжжа, ня глыбей некалькіх сотняў км углыб мацерыка) сустракаюцца ўсё 2 выгляду пінгвінаў з 18, калоніі яшчэ некалькіх відаў размяшчаюцца на больш цяплом Антарктычным паўвостраве. Шмат Пінгвін калоній у Новай Зеландыі (востраў Паўднёвы і некалькі дробных астраўкоў побач) і на астравах ля самага поўдня Паўднёвай Амерыкі; адзін выгляд - Галапагоскія пінгвін - пасяліўся на экватары дзякуючы халоднага плыні Гумбальдта, абмывае гэтыя трапічныя выспы. Насуперак іншаму распаўсюджанаму меркаванню, снегу і льды зусім не з'яўляюцца неабходным умовай жыцця пінгвінаў: многія віды аддаюць перавагу не занадта стромыя скалы і спадзістыя берага мораў, уладкоўваючы калоніі як на голых камяністых раўнінах, так і ў прыбярэжных зарасніках травы, зрэдку нават у лясах (!) . Размнажэнне адбываецца ў калоніях, якія дасягаюць часам сотняў тысяч птушак; самка адкладае 1 (род Aptenodytes) альбо 2-3 (усе астатнія) яйкі, размяшчаючы іх у імправізаваным гняздзе з прыбярэжнага смецця, невялікі ямцы ў зямлі, расколіне паміж скаламі, спецыяльна выкапанай нары альбо паміж зморшчынамі жывата і лапамі (той жа род Aptenodytes, жыхары халодных шырот). Наседжваюць 1-2 месяца напераменку абодва бацькі, у вырошчвання пакрытых густым пухам птушанят таксама ўдзельнічаюць і самец, і самка.
    Кормяцца пінгвіны выключна ў моры, заплывая ць внегнездовое час за многія сотні кіламетраў ад берага. Сілкуюцца рыбай, кальмарамі, мадыфікаваны крыль і іншымі некрупным марскімі жывёламі; у пошуках ежы пінгвіны могуць ныраць на вялікую глыбіню (100 м і больш), застаючыся пад вадой у сярэднім 1-2 хвіліны; рэкорд належыць імператарскага пінгвіну, заплыў на глыбіню 565 м і пратрымалі пад вадой аж 22 хвіліны. Дзякуючы абцякальнай форме цела пінгвіны развіваюць пад вадой немалую хуткасць - да 27 км / г. На сушы гэтыя дзіўныя птушкі выглядаюць больш нязграбна; у спосабы перамяшчэння пінгвінаў па цвёрдай паверхні ўваходзяць няёмкае накульгваючы з выкарыстаннем крылаў і хваста як балансіра, пераскокванне праз нязручныя месцы, а таксама слізганне на жываце па гладкай лёдзе, таксама з выкарыстаннем крылаў і лап. У сярэднім пінгвін праводзіць адну палову жыцця на сушы, выхоўваючы птушанят і прыхарошваліся, а другую палову - у вадзе, здабываючы сабе ежу.

  8. Імператарскі пінгвін (Aptenodytes forsteri) - кантынентальнае ўзбярэжжа Антарктыкі

    Каралеўскі пінгвін (Aptenodytes patagonicus) -субантарктические выспы, шэльф

    Пінгвін Адэлі (Pygoscelis adeliae) - кантынентальнае ўзбярэжжа Антарктыкі

    Папуасскій пінгвін (Pygoscelis papua) -антарктические і субантарктычныя выспы, Антарктычны паўвостраў

    Антарктычны пінгвін (Pygoscelis antarctica) -антарктические і субантарктычныя выспы

    Хохлатый пінгвін (Eudyptes chrysocome) -антарктические і субантарктычныя выспы

    Золатавалосая пінгвін (Eudyptes chrysolophus) -субантарктические выспы ў Атлантычным і Індыйскім акіянах

    Пінгвін Шлегель (Eudyptes schlegeli) -остров Макуори і востраў Кэмпбэл (на поўдзень ад Н. Зеландыі)

    Пінгвін Вікторыі (Eudyptes pachyrhynchus) -Новы Зеландыя

    Вялікі хохлатый пінгвін (Eudyptes sclateri) -Австралия, Новая Зеландыя і бліжэйшыя выспы

    Снэрский хохлатый пінгвін (Eudyptes robustus) -остров Snares, на поўдзень ад Новай Зеландыі

    Жаўтавокую пінгвін (Megadyptes antipodus) -да паўднёвы ўсход ад Новай Зеландыі

    Блакітны (малы) пінгвін (Eudyptula minor) -Южная Аўстралія і Новая Зеландыя

    Белакрылым пінгвін (Eudyptula albosignata) -восточное ўзбярэжжа Новай Зеландыі

    Галапагоскія пінгвін (Spheniscus mendiculus) -Галапагосские выспы

    Пінгвін Гумбальдта (Spheniscus humboldti) -острова ў заходняга ўзбярэжжа Ю. Амерыкі, узбярэжжа Перу і Чылі

    Магеланаў пінгвін (Spheniscus magellanicus) -Фолклендские выспы, узбярэжжа Чылі і Аргенціны

    Афрыканскі пінгвін (Spheniscus demersus) -побережье Паўднёвай Афрыкі

    спасылка заблакаваная па рашэнні адміністрацыі праекта

Print Friendly, PDF і электронная пошта
Загрузка ...

Дадаць каментар

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны. Абавязковыя палі пазначаныя *