санының пайызын қалай есептейді? Пайыздарды қалай есептеу керек?

санының пайызын қалай есептейді? Пайыздарды қалай есептеу керек?

  • Мен, әдетте, пайыздарды келесідей есептеймін: Мен өзімнің пропорциямды ойлаймын. Мысалы, 4-ден қанша пайыз 50 адам болатынын білуім керек. 50 адам деп ойлаймын - бұл 100 пайыз. 4 құқықтар - бұл X пайыз. Сонда X = 100 * 4 / 50. Нәтижесінде біз 8 пайызды аламыз.

  • есте тез дүкенде жеңілдік есептеу қажет пайызын есептеу әдетте бұл қажет, және% (әдетте 5, 10, 20%) дөңгелек бар. кезде және алынған қайраткерлерінің негізінде, немесе (10% алуға) 100 бөліңіз және 10 оны көбейту (200% алу) - (20, оныншы бөлігі яғни 2 5 2 туралы, болып бастап)% 20 болады Мен жай ғана бара сақталады .

    Мысалы: бағасы 173 рубль, жеңілдік 15%, қанша тұрады?

    173 - 17.3-ден 10%

    17.3 2-ге бөлінген: 8.65 - 5%

    17.3 +8.65=25.95 (10%+5%)

    Барлығы 173-25.95 = 147.05 аламыз

    Шын мәнінде, сіз ақшаны санай алмайсыз, бұл туралы қаншалықты білетін боласыз.

  • Менде өте көп математика жоқ.)) Бірақ мен әрдайым ақыл-парасатта боламын және осылайша пайызды есептеймін. Мысалы, соманың жылына 20 пайызын білгіңіз келеді. Саны, мысалы, 20 мың. Мен пропорцияны қалыптастырамын:

    20 мың - 100 пайыз

    x мың - 20 пайыз.

    x = 20 мыңдаған 20 пайызды көбейтіп, содан кейін 100 бөліңіз.

    Сіз 400 аласыз.)))

  • Кірістіру нұсқалары%:

    1) Нөмірді 0, қажетті пайызбен көбейту. мысалы: 27%, бұл сан * 0,27%

    2) сан 100-ге бөлінген, содан кейін қажетті пайызға көбейтіледі-x / 100 * 27, біз 27% X

    3) сіз жазық% таба келсе: 50% - 2, 25 -на 4% -на 20 бөлінеді, 5% - саны 10 үлесін, 10%. 5% -20,2005 - 2 арқылы көбейтіледі. Бұл принцип түсінікті болуы мүмкін

  • Пайызды есептеңіз

    1 пайыз - бұл нөмірдің 1 жүзден бір бөлігі. Сондықтан, үшін пайызын есептеңіз кейбір сан болса, сіз бұл санды пайыздар санымен көбейтуіңіз керек және нәтижені 100-ге бөліңіз.

    Ал бұл жерде, онлайн-пайыздық калькулятор.

  • Барлығымыз білетініміздей, тіпті мектептен де пайыздық көрсеткіш санының жүзден бір бөлігін құрайды. Яғни, қызығушылықты есептеу үшін, суретті 100-ге бөлу керек. Мысалы, 278 санының пайызын анықтау қажет. Жүзге бөліңіз - 2,78%.

  • Сандан дұрыс пайызды есептеудің ең оңай жолы - алдымен 1% деген не екенін анықтау.

    1% есептеп шығару үшін, сізде бар санды 100-ге бөлу керек.

    1% -ге тең келетін санын алғаннан кейін, қанша болады, мысалы, 18% - нәтиже санын 18 арқылы көбейту керек.

    Мысал:

    98 саны бар, осы санның 18% есептеп шығару керек.

    98 бөлімі 100 = 0,98 - 1%

    Енді 0,98 18-мен көбейтіледі

    0,98 x 18 = 17,64.

    Екіншісі - біршама қиындық - сіз пропорцияны жасауыңыз керек.

    98 - 100%

    X - 18%

    Пропорция мынадай түрде есептеледі:

    98 x 18 / 100 = 17,64

    Мен әдетте қызығушылықты есептеймін.

  • Жиі пайыздық мөлшерлеме есептеу саудада практикада қолданылады. Қарапайым мысалда мен сізге екі нұсқаны көрсетемін:

    дүкен 100 рубльмен тауарларды алды және 20% қосымша ақы төледі

    жәрдемақы кейін 1) 100r + 100r / 100% * 20% = 120 рубль бағасы (мұнда 20 20% рубль)

    2) 20p: 120р / 100% = 16,67% (мұнда 20 рубль 16,67%).

    Бұл дегеніміз, сіз 20% таңбасын жасасаңыз, нәтиже ретінде ағаштың пайдасынан 16,67% алады.

  • Сандан қызығушылық есептеу оңай. Нөмірді 100 арқылы бөліп, алу керек пайызға көбейту керек. Мысалы, біз алма 20% 5 килограммды есептеуіміз керек. 5 кг-ны 100-ке бөліп, 20% = 1 кг алманың көбейтеді.

  • Нөмір 100 санына көбейтіледі және есептелетін пайызға бөлінеді.

  • Немесе керісінше .. 100 (1 пайыз алу) арқылы нөмірді бөлуге, ал қазір олардың саны сыйақы сомасына көбейтіледі. жалпы саны 400 егер, мысалы, барлық, бұл, 12 пайыз есептеу 400 қажет: 100 = 4 (1 пайыз). 4 * 12 = 48 (12%)

Print Friendly, PDF және Email
Жүктелуде ...

пікір қалдыру

Сіздің электрондық пошта емес жарияланады. Міндетті өрістер таңбаланған *